Inloopavond bouw woonwinkelcomplex De Markant

15 maart 2017

Op donderdag 16 maart 2017 starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van woonwinkelcomplex De Markant aan de Markt in Dedemsvaart. Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden. Tevens nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst over de bouw van het complex  en de huurwoningen op:
 
Donderdag 23 maart 2017 18.00 - 19.00 uur De Baron, Julianastraat 54, Dedemsvaart  
 
De Markant Particuliere initiatiefnemers willen aan de noordkant van de Markt in Dedemsvaart woonwinkelcomplex De Markant bouwen. Op de begane grond vestigt zich een kledingzaak. Op de verdiepingen worden 15 huurappartementen gebouwd. Naast het pand worden parkeerplaatsen aangelegd. De nieuwbouw vormt een belangrijk onderdeel van het Masterplan Centrum Dedemsvaart en zorgt voor de afronding van de Markt als kernwinkelgebied.  
 
Bouw De initiatiefnemers hebben bij de gemeente Hardenberg een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van het woonwinkelcomplex. De aanvraag is momenteel in behandeling. De bouw kan starten zodra de omgevingsvergunning verleend is. Naar verwachting start de bouw in april a.s.  
 
Start werkzaamheden De voorbereidende werkzaamheden starten op donderdag 16 maart 2017. Hiervoor is geen omgevingsvergunning nodig. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van bouwhekken rond het terrein, het aanleggen van riolering en het bouwrijp maken van de locatie. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Oude Nijeweeme. Naar verwachting zijn de voorbereidende werkzaamheden eind maart afgerond.
 

 
 
Kabels en leidingen verleggen Om de bouw van De Markant mogelijk te maken, gaan nutsbedrijven kabels en leidingen verleggen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer dit gebeurt. Tijdens het verleggen van kabels en leidingen, wordt het voetpad tussen de Antenne en het KPN-gebouw misschien tijdelijk afgesloten. U wordt hierover tijdig geïnformeerd.  
 
Tuinstraat afgesloten Zodra de voorbereidende werkzaamheden aan de Markt starten, wordt de Tuinstraat afgesloten voor regulier gemotoriseerd verkeer. De Tuinstraat is tijdens deze periode en tijdens de bouw uitsluitend open voor bevoorradingsverkeer en bewoners. Fietsers en voetgangers kunnen wel van de Tuinstraat gebruik blijven maken.  Ook na oplevering van De Markant is de Tuinstraat dan niet langer een doorgaande route voor gemotoriseerd verkeer. Hierover wordt u nog nader geïnformeerd.
 
Bouwverkeer Tijdens de bouw rijdt het bouwverkeer naar de bouwplaats via het parkeerterrein bij De Baron en het Schoolpad. Het bouwverkeer verlaat de bouwplaats via de Tuinstraat. Bevoorradingsverkeer van en naar de AH-supermarkt en de winkels aan de Marktstraat rijdt tijdens de bouw via de Tuinstraat.  
 
Inloopbijeenkomst Tijdens de inloopbijeenkomst op 23 maart krijgt u meer informatie over het bouwplan en de geplande bouwwerkzaamheden. U kunt tussen 18.00 en 19.00 uur vrij binnenlopen om de planning en werktekeningen te bekijken en vragen te stellen. U kunt tijdens deze bijeenkomst ook informatie over de huurwoningen bekijken.  
 
Hebt u na het lezen van deze brief nog vragen? Neem dan gerust contact op met Wim Eggengoor van Emobu Projects BV.  Hij is bereikbaar van 8.00-18.00 uur via telefoonnummer 06-22656684.