Scootmobiel trainingsdagen in Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg

30 maart 2017

Ook in 2017 worden in de gemeenten Ommen en Hardenberg scootmobiel trainingsdagen georganiseerd. De dagen zijn bedoeld om bezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen.

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden in het verkeer.  Sommigen scootmobielgerbuikers voelen zich net (meer) zeker in het verkeer. Door leeftijd, gebruik van medicijnen of ziekte kunnen het verkeersoverzicht en het reactievermogen achteruitgaan. Bovendien zijn er ouderen die in onvoldoende mate meer vertrouwd zijn met het verkeer of onvoldoende op de hoogte zijn van de veranderde verkeersregels.

Trainingsdagen op 9, 10 en 11 mei
Om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen hebben de gemeenten Ommen en Hardenberg aan Veilig Verkeer Nederland opdracht gegeven weer een drietal scootmobiel trainingsdagen te organiseren en wel op:

Dinsdag 9 mei:                   Hardenberg (kerkelijk centrum ‘De Schakel’, Lage Doelen 3A)

Woensdag 10 mei:            Ommen (Hervormd Centrum, Prinses Julianastraat 8)

Donderdag 11 mei:            Dedemsvaart (multifunctioneel centrum ‘De Baron’, Julianastraat 54)

 

U bent vrij om te kiezen op welke dag u wilt deelnemen, ongeacht of u in de gemeente Ommen of Hardenberg woont.

 

Op alle dagen begint de training om 10.00 en duurt tot ca. 15.00 uur. De training wordt onderbroken door een gezamenlijke lunch.

 

Kennis opfrissen en oefenen
In een gezellige en ongedwongen sfeer wordt de kennis van de verkeersregels opgefrist en wordt met het gebruik van de scootmobiel geoefend. De training bestaat uit een theoriegedeelte over de verkeersregels voor scootmobielgebruikers, het oefenen met de scootmobiel op een afgesloten parcours en een rit over straat onder begeleiding van een instructeur. Als men van de gemeente een scootmobiel in gebruik heeft, dan bestaat de mogelijkheid om kleine technische reparaties  uit te laten uitvoeren door Medipoint (voorheen Medipoint-Harting Bank). De niet-gemeentelijke gebruikers kunnen hun scootmobiel laten checken op bijv. veiligheid.

De training is ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland en de instructeurs van de training zijn door Veilig Verkeer Nederland opgeleid. De dag wordt ondersteund door de lokale afdeling van VVN en er is een WMO-consulent(e) aanwezig.  Deelname aan de training is gratis.

Vervoer per taxi

Zo nodig is vervoer per taxi mogelijk. Dit wordt verzorgd door ‘Mijn taxi op Maat’ (voorheen RegioTaxi)  Men dient bij het tijdig boeken van de taxirit wel aan te geven dat de scootmobiel mee vervoerd moet worden en vragen of de scootmobiel wel geschikt is voor vervoer per taxi. Wanneer er een budgetrit wordt geboekt (inclusief scootmobiel) dient men dit minimaal 18 uur van te voren te boeken. Reservering kan telefonisch op nummer 0900-8412 of via het digitale reserveringsformulier  (www.MijnTaxiOpMaat.nl )

 

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 24 april via www.hardenberg.nl/scootmobieltraining en via www.ommen.nl/scootmobieltraining of via www.vvnhardenberg.nl  Het aanmeldingsformulier kan ook toegestuurd worden, hiervoor kan men contact opnemen met Henk Tromp, gemeentelijk coördinator verkeer T. 0523-289251; e-mail: Henk Tromp@ommen-hardenberg.nl  

Deelnemers dienen de eigen scootmobiel mee te nemen.

 

De scootmobiel trainingsdagen worden georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in opdracht van de gemeenten Ommen en Hardenberg en worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel.

 

Nader informatie:

Voor algemene informatie: met Henk Tromp. Heeft u  inhoudelijke vragen over de trainingsdagen, dan kunt u contact opnemen met Emmy Kleinsmann van het Regionaal Steunpunt Oost van Veilig Verkeer Nederland: T. 06 525 901 45 (woensdag afwezig)