PB Dedemsvaart wil breder onderzoek verhuizing sportpark: niet alleen Kotermeerstal

18 februari 2021

Omwonenden van de Kotermeerstal zijn tegen de mogelijke verhuizing van sportpark De Boekweit naar dit groene gebied in Dedemsvaart-Zuid, pal voor hun neus. Daarin staan ze niet alleen. Plaatselijk Belang Dedemsvaart wil dat de gemeente Hardenberg meer locaties laat onderzoeken’: ‘ga twee stappen terug’. 

De gemeente laat het Zwolse adviesbureau Royal HaskoningDHV onderzoek doen naar de haalbaarheid van verplaatsing van het sportpark van de voetbalverenigingen SCD’83 en SV Dedemsvaart en korfbalvereniging Avereest naar de zuidzijde van het Kotermeer, en de kansen voor woningbouw op de dan vrijkomende locatie van het verouderde sportpark De Boekweit. Een gezamenlijk voorstel van de collegepartijen om die constructie te onderzoeken werd in november tijdens de begrotingsvergadering van de gemeente Hardenberg overgenomen door wethouder Martijn Breukelman.

Omwonenden van de Kotermeerstal zijn zoals gemeld fel tegen, schreven verontrust een brief aan de raad en plaatsten als actiegroep ‘Geen sportpark Kotermeerstal’ spandoeken. De bewoners vrezen voor de verkeersveiligheid en verstoring van de rust. Ze spraken twee weken geleden al met de wethouder, woensdagavond mochten ze hun mening geven tijdens de online-bijeenkomst over dit plan.

Opdracht van raad

Daar kwamen ook voorzitter John Haverkort en bestuurslid Peter Schlepers van PB Dedemsvaart aan het woord. ,,We hadden het al vaker aangegeven bij de gemeente, maar elke keer komt het weer terug: de gemeenteraad heeft opdracht gegeven om de haalbaarheid van de locatie Kotermeerstal te onderzoeken, dat komt niet van ons’’, benadrukt Haverkort. ,,In het dorpsplan Dedemsvaart staat dat het wenselijk is de accommodatie op de Boekweit te verbeteren. Het plan voor een nieuw sportpark komt van de voetbalclubs.’’

'Geen mening'

Plaatselijk Belang komt op voor de belangen van alle inwoners van Dedemsvaart en omstreken, en heeft dan ook geen mening over de mogelijke verhuizing van het sportpark naar specifiek de Kotermeerstal. In een mail aan de actiegroep meldt het PB-bestuur dat Plaatselijk Belang Dedemsvaart bij de gemeente Hardenberg heeft aangegeven het te ‘betreuren dat er een haalbaarheidsonderzoek is gestart voor één locatie, zonder dat er een onderzoek is gestart voor wat de beste locatie voor Dedemsvaart is’. 

Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart. Midden boven is het water zichtbaar van de Kotermeerstal, waarnaast de voetbal- en korfbalclubs graag hun nieuwe sportpark zien verrijzen.

 
Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart. Midden boven is het water zichtbaar van de Kotermeerstal, waarnaast de voetbal- en korfbalclubs graag hun nieuwe sportpark zien verrijzen. © Frank Uijlenbroek