De Groene Karavaan komt naar het Vechtdal

19 januari 2023

DE GROENE KARAVAAN KOMT NAAR HET VECHTDAL!

Wel eens nagedacht over een nog groenere straat, of op zoek gegaan naar de eitjes van de zeldzame sleedoornpage? Loop - ook in de winter! - mee over het blotevoetenpad van De Koppel of kom langs op het spreekuur voor de stadsnatuur. Allemaal activiteiten die inwoners van het Vechtdal vanaf eind januari mee kunnen maken in hun eigen buurt als de Groene Karavaan hun omgeving aandoet.

DE GROENE KARAVAAN; SAMEN DOEN, SAMEN GROEN

De Groene Karavaan wordt georganiseerd door Natuur voor Elkaar; een breed provinciaal programma dat bestaat uit vele partnerorganisaties. In diverse regio’s zoeken al deze organisaties de samenwerking met lokale natuurclubs, zoals in het Vechtdal met natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en natuurspeeltuin Ommermars in Ommen. Samen met hen hoopt de Groene Karavaan inwoners van Overijssel nog meer te betrekken bij de groene activiteiten in hun eigen straat of buurt. Eerder al streek de karavaan met veel groene resultaten neer in de regio Salland. Later in 2023 worden nog de regio’s Twente en Noordwest-Overijssel aangedaan.

 

DE EERSTE STOP; HET BOOMFESTIVAL

De Groene Karavaan houdt dus een eerste stop op het eerste Vechtdal Boomfestival dat op zaterdag 28 januari wordt gehouden op natuurcamping De Klashorst in Diffelen. Van elf uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags is er daar een gevarieerd festivalprogramma met muziek, workshops en zelfs eten uit voedselbossen. En natuurlijk worden er ook bomen geplant! Iedereen is welkom om het Boomfestival van dichtbij mee te maken, en uiteraard te komen proeven – letterlijk en figuurlijk! Het complete programma van De Groene Karavaan kent vele verrassingen, en is te bezichtigen via de website www.natuurvoorelkaar.nl/degroenekaravaan.

 

NATUUR VOOR ELKAAR & STIMULAND

Natuur voor Elkaar en Stimuland hebben samen de coördinatie en uitvoering van de Groene Karavaan op zich genomen. In september 2022 deed de karavaan zijn eerste intrede in Salland, waarvan een visuele terugblik hier is terug te zien. Heb je een vraag over de Groene Karavaan of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Inez Satter via i.satter@overijssel.nl.