Infohuis

Juni 2022

Het Infohuis is inmiddels ruim een jaar geopend. Veel mensen hebben al de weg gevonden. Als je een hulpvraag hebt, loop dan gerust binnen in de Baron.

Openingstijden: 

Maandag 14.00 - 16.00 uur

Woensdag 10.00 - 12.00 uur

Donderdag 14.00 - 16.00 uur

Voor vragen neem contact op via info@infohuisdedemsvaart.nl, of bel naar 0523-208360.

Het Infohuis is ook te vinden op Facebook: Infohuis Dedemsvaart

 

Oktober 2021

Op 14 oktober vindt de offficiele opening van het Infohuis plaat in de Baron.

vanaf 16.00 uur bent u welkom. Wethouder Te Rietstap zal de openingshandeling verrichten.

Aanmelden via 'info@infohuisdedemsvaart.nl'

Juli 2021

Met trots presenteren wij jullie de flyer van het Infohuis in Dedemsvaart!

Zoals jullie weten is er een grote groep vrijwilligers, samen met de kerngroep (Bibliotheek, Samen Doen, De Stuw, Vechtdal Wonen en Plaatselijk Belang Dedemsvaart) al enige tijd bezig met de voorbereidingen en de opstart voor dit Infohuis.

Vanaf donderdag 3 juni zijn we dan ook echt fysiek gestart in de Baron

Inmiddels hebben we al een aantal vragen van inwoners  gekregen en al enkele warme overdrachten gedaan, waarbij de hulpvrager ook al op weg is geholpen.

In het najaar gaan we een officiële opening organiseren, waarbij we meerdere mensen en organisaties uitnodigen.

Jullie zijn bij deze van harte welkom om een keer binnen te wandelen bij het Infohuis! Zie, door het aanklikken van onderstaande link, de flyer met informatie over het infohuis.

https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:3ea3d7ec-d29d-464a-9ffc-649fcd967f63

Juni 2021 

Na maanden van voorbereidingen heeft het Infohuis Dedemsvaart donderdag 3 juni jl. zijn deuren geopend. “Betrokken organisaties en vrijwilligers hebben samen kort bij dit heugelijke moment stil gestaan, waarna al snel de eerste bezoeker geholpen werd”, vertelt sociaal werker Marlon Ruben van De Stuw.

Het Infohuis, gevestigd in de hal van MFC De Baron, is er voor alle inwoners van Dedemsvaart en directe omgeving. Het is de plek waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen met vragen, voor een gesprek of gewoon voor een kopje koffie. “Inwoners kunnen met allerlei vragen bij de vrijwilligers van het Infohuis terecht, variërend van “’k wil DigiD aanvragen, maar hoe doe ik dat? tot ‘Wil jij mij helpen bij het omgaan met mijn computer? Ook kun je er terecht met vragen over vervoer, mantelzorg, financiën, vrijwilligerswerk, (huishoudelijke) hulp, (digitale) overheidsvragen, wonen, sociale contacten, vrijetijdsbesteding enzovoorts. Bij het Infohuis staan geschoolde vrijwilligers voor je klaar. Zij staan je te woord en nemen de tijd voor jouw vragen. Kunnen zij jouw vraag niet beantwoorden? Dan helpen zij je op weg en verwijzen ze je door naar de juiste organisatie als dat nodig is”, licht Marlon de werkwijze binnen het Infohuis toe. Ze heeft de afgelopen weken gemerkt dat het Infohuis al echt begint te leven in Dedemsvaart. Ze hoopt dat de inwoners snel hun weg daar naartoe weten te vinden en nodigt een iedereen uit om gewoon eens binnen te wandelen in de Baron. “Ook zonder hulpvraag ben je welkom voor een gesprek of een kopje koffie”. Het Infohuis is geopend op maandag van 14.00-16.00 uur en van 18.00-20.00 uur. Je kunt er ook op donderdag terecht. “s morgens tussen 10.00 en 12.00 uur en ‘s middags tussen 14.00 en 16.00 uur. Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op via email: info@infohuisdedemsvaart.nl.

Maart 2021 

Om de zelfredzaamheid van de inwoners te bevorderen door hen te helpen met vragen over bijvoorbeeld wonen, werk, zorg of anderszins, wordt in Dedemsvaart hard gewerkt aan de ontwikkeling van een Infohuis in De Baron.

Het Infohuis is een gezamenlijk initiatief van verschillende partijen, zoals Samen Doen, De Stuw, Bibliotheek en Vechtdal Wonen. Het plan wordt onder meer ook gesteund door PBD. “Het geheel wordt gerund met hulp van vrijwilligers. “We zijn druk bezig met de voorbereidingen en hopen nog voor de zomer van start te gaan". De hal van de Baron gaat daarvoor op de schop. “Het Infohuis moet een mooie, laagdrempelige ontmoetingsplek worden, waar mensen info kunnen krijgen, maar ook zo binnen kunnen lopen voor een kopje koffie of om een krantje te lezen”.

Verdere informatie volgt.