Persbericht: Nieuwe inrichting omgeving Markant

29 januari 2018

Nieuwe inrichting omgeving De Markant en Tuinstraat in Dedemsvaart
 
De openbare ruimte rond woonwinkelcomplex De Markant in Dedemsvaart krijgt een nieuwe inrichting. Ook de Tuinstraat wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden zijn eind april afgerond. Na deze werkzaamheden is de herinrichting van het gehele winkelgebied in Dedemsvaart afgerond.
 
Aan de noordkant van de Markt in Dedemsvaart is woonwinkelcomplex De Markant in aanbouw. Het complex wordt momenteel afgebouwd en binnenkort opgeleverd. De omgeving van het complex krijgt een nieuwe inrichting.
 
Gebied rond woonwinkelcomplex Aannemer NTP Infra start begin februari met de werkzaamheden. Allereerst wordt gewerkt aan de zijde van parkeerterrein de Antenne. Hier worden parkeerplaatsen aangelegd.  Deze werkzaamheden duren ongeveer 1 week. Aansluitend werkt de aannemer circa 3 weken aan de zijde van de Markt, voor de entree van de winkel. Het gebied rond het woonwinkelcomplex is dan klaar voordat de winkel open gaat en de bewoners naar hun appartement verhuizen.  
 
Tuinstraat Zodra de werkzaamheden op de Markt gereed zijn, start NTP met de herinrichting van de Tuinstraat. De bestaande bestrating wordt opgebroken en er wordt nieuwe riolering gelegd. Daarna krijgt de Tuinstraat een volledig nieuwe bestrating. De werkzaamheden in de Tuinstraat worden in fases uitgevoerd en duren in totaal circa 6 weken. De aannemer start op het deel naast Albert Heijn en werkt in de richting van de Julianastraat. Als laatste legt NTP nieuwe bestrating op het Schoolpad. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind april afgerond. Deze planning is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.  
 
Nieuwe verkeerssituatie Zodra de herinrichting is afgerond, is de nieuwe verkeerssituatie van kracht. De Tuinstraat is definitief afgesloten voor doorgaand autoverkeer vanaf de Markt en is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer en bevoorradend verkeer. Verkeer rijdt in de nieuwe situatie via de straten Julianastraat, Prins Bernhardstraat, Wilhelminastraat, Wisseling, Julianastraat. Via deze route zijn de belangrijkste parkeervoorzieningen bereikbaar.  
 
Herinrichting openbare ruimte Na deze werkzaamheden is de herinrichting van de openbare ruimte in het centrum van Dedemsvaart afgerond. Eerder al ondergingen de Julianastraat, Wisseling, Prins Bernhardstraat en het gebied op en rond de Markt een metamorfose. Het centrumgebied is nu voorzien van hoogwaardige bestrating met een kleurenpatroon van oranjerode tot roodbruinachtige tinten. Rijlijnen en parkeermarkeringen zijn op subtiele wijze in de bestrating aangegeven.  
 
Masterplan Centrum Dedemsvaart In het centrum van Dedemsvaart is met de uitvoering van het Masterplan Centrum Dedemsvaart gewerkt aan een compleet, compact, comfortabel en duurzaam centrumgebied dat goed bereikbaar is en met voldoende parkeerplaatsen.