Ideeënbijeenkomst voor het centrum van Dedemsvaart

24 november 2022

Ideeënbijeenkomst voor het centrum van Dedemsvaart op 30 november

donderdag 17 november 2022 16:09

De gemeente gaat samen met de inwoners en ondernemers aan de slag met een vernieuwd Masterplan voor het centrum van Dedemsvaart. Een plan dat goed past bij de wensen en ideeën die we vandaag de dag hebben. Voor belangstellenden die willen weten hoe het plan er nu uitziet en wensen of ideeën hebben is er op woensdagavond 30 november 2022 een ideeënbijeenkomst. De bijeenkomst is van 19.00 en 21.00 uur in De Antenne aan de Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart.

De gemeente maakte het eerste Masterplan voor het centrum van Dedemsvaart meer dan 10 jaar geleden. Sindsdien is veel veranderd in het centrum. Er is flink gebouwd. Verschillende wegen en gebieden kregen een nieuwe inrichting. De routes voor auto’s en fietsers gingen op de schop. Er zijn parkeerplaatsen aangelegd. En het winkelgebied is kleiner gemaakt. Winkels zitten nu meer bij elkaar rond de Markt, Markstraat en het zuidelijke deel van de Julianastraat. Het noordelijke deel van de Julianastraat is steeds meer een gebied om te wonen.

Er is dus al veel gebeurd, maar er is ook nog veel te doen. Ondertussen stond de wereld om ons heen niet stil. We hebben te maken met nieuwe uitdagingen, wensen en ideeën voor het centrum. Sommige plannen die tien jaar geleden gemaakt zijn, zijn nu misschien niet meer nodig. En er zijn plekken bijgekomen waarvoor nieuw plannen nodig zijn. Ook wil de gemeente het centrum meer groen, sfeer en beleving geven.

Omdat een centrumgebied nooit af is, gaat de gemeente het Masterplan vernieuwen. Het centrum is van ons allemaal. De gemeente maakt het vernieuwde Masterplan samen met de mensen die wonen, werken, winkelen of verblijven in het centrum. Daarom is er een ideeënbijeenkomst op 30 november 2022 in De Antenne aan de Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart.

Tijdens de ideeënbijeenkomst wordt verteld welke ideeën er al zijn voor het centrum. En op welke plekken er kansen zijn.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Om 19.15 uur en om 20.00 uur is er een korte presentatie. Verder kunnen belangstellenden binnenlopen op het tijdstip dat het best past om de informatie te bekijken en ideeën achter te laten.

Aanmelden

Belangstellenden die erbij zijn op 30 november kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@hardenberg.nl onder vermelding van ideeënbijeenkomst centrum Dedemsvaart.