Inloopbijeenkomst 'groenplan' Julianastraat

07 februari 2023

DEDEMSVAART – Vanaf eind februari wordt er gewerkt in het noordelijke deel van de Julianastraat in Dedemsvaart. Op verschillende plekken maken stenen plaats voor planten. Het groenplan is te bekijken tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 15 februari tussen 18.30-20.00 uur in De Baron in Dedemsvaart.

Samen met bewoners van de Julianastraat, enkele inwoners, plaatselijk belang en winkeliersvereniging Dedemsvaart is er een plan gemaakt om de Julianastraat groener te maken. Zo willen ze het dorp voor inwoners en toeristen aantrekkelijker maken. Het groenplan houdt rekening met de geschiedenis van Dedemsvaart. Die geschiedenis staat in het teken van verveners en kwekers.

Een groene en aantrekkelijke straat

Het plan voor een groenere Julianastraat is door Buro Mien Ruys uitgewerkt. Stenen maken plaats voor planten. Op verschillende plekken in de Julianstraat komen vaste planten, grassen en heesters in de stijl van Mien Ruys. Dat zorgt een voor een groene en aantrekkelijke straat. Maar het trekt ook vlinders en andere insecten aan.

De uitvoering van het plan wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Hardenberg, provincie Overijssel en de Dedemsvaartse Middenstandscentrale.

De werkzaamheden starten op 20 februari

De werkzaamheden starten in het noordelijke deel van de Julianastraat, tussen de rotonde en de Prins Bernhardstraat. Aannemingsbedrijf Timmerhuis uit Vriezenveen voert de werkzaamheden uit.

Het groenplan voor het zuidelijke deel van de Julianastraat wordt later uitgevoerd. Dit gebeurt pas nadat het vernieuwde centrumplan voor Dedemsvaart klaar is.

Inloopbijeenkomst over het groenplan op woensdag 15 februari

Op woensdag 15 februari tussen 18.30-20.00 uur is er een inloopbijeenkomst over het groenplan voor de Julianastraat. Belangstellenden kunnen het plan dan bekijken. Of vragen stellen over de uitvoering van de werkzaamheden.