Hondenpoep opruimen is heel normaal

11 augustus 2014

Hondenbezitters beleven doorgaans veel plezier aan hun huisdier, maar de trouwe viervoeter moet ook uitgelaten worden. Daarbij kan het wel eens voorkomen dat de hond poept op een plek waar dat niet mag. Het is dan heel normaal om de hondenpoep altijd direct op te ruimen, zodat anderen hier geen last van hebben. Alleen op de speciale hondenuitlaatstroken is het niet nodig de hondenpoep op te ruimen. Hier zorgt de gemeente ervoor dat de hondenpoep regelmatig opgeruimd wordt.

Hondenpoep op straat, op grasvelden of in plantsoenen is niet alleen een onsmakelijk gezicht, honden, andere dieren of spelende kinderen kunnen er zelfs ziek van worden. Daarom is het in de gemeente Hardenberg verboden honden te laten poepen op of langs de weg, op speelplekken en op speelvelden. Dit verbod geldt ook voor openbare gazons, groenstroken en bermen binnen de bebouwde kom. Het kan natuurlijk voorkomen dat de hond toch poept op een plek waar dit verboden is. Neem daarom altijd een schepje en zakje mee en gebruik dit ook om de hondenpoep direct op te ruimen als uw hond ergens poept waar dit niet mag.

Door hondenpoep direct op te ruimten, voorkomt u veel ergernissen en doet u uw buurtbewoners een groot plezier. Iemand die de hondenpoep van zijn/haar hond niet opruimt, riskeert een boete van 130 euro. Het opruimen van de hondenpoep is natuurlijk niet afhankelijk van een boete, maar is
heel normaal en iedere hondenbezitter hoort hierin zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Zo zorgen we er samen voor dat de straten en grasvelden schoon en netjes blijven.

Alleen op de hondenuitlaatstroken is het niet nodig de hondenpoep op te ruimen. Hier ruimt de gemeente de hondenpoep regelmatig op. De hondenpoepstroken zijn met borden aangegeven. U vindt een overzicht van alle stroken op www.hardenberg.nl.